LAGSI FRÁ OLAFSFJÖRDUR

26 november 2005 - 9 juni 2021 
 
 Foto album Lagsi
 
Op 26 november 2005 ben je bij ons geboren. Al vrij snel besloten wij om je te houden. Je viel op met je grote witte kraag en je lieve uitdrukking. Je groeide uit tot een zeer lieve en makkelijke reu. Altijd kon je los lopen en vermeed je conflicten met andere honden. Het interesseerde je gewoon niet en je ging je eigen gang. We hebben veel leuke dingen met je ondernomen. Theo heeft behendigheidswedstrijden met je gelopen. Je werd geselecteerd voor de Nederlands Kampioensschapen FHN. Je stond bekend als foutloze loper maar snel was je niet en je deed het parcours op je gemak. Je was wat snelheid betreft niet te vergelijken met de vele border collies maar jij tikte de latten er niet af. Dat foutloze lopen en nog net op de seconde af binnen de gestelde parcours tijd blijven heeft je op een derde plek gebracht van het NK.  Wat waren wij trots dat er een IJslander op het podium stond tussen de border collies. We hebben vele mooie wandelingen met je gemaakt. Je ging altijd mee met ons op vakantie waar je je snel aanpaste. Je bent in veel landen geweest en je hebt in vele zeeën en rivieren gezwommen. Ook een dagje suppen vond je geweldig en je bleef rustig op de plank zitten. Je werd gevraagd om te dekken en gelukkig heb je een aantal nestjes gehad. Wij hopen dat die eigenaren net zo van hun "Lagsi" pup genieten als wij van jou genoten hebben. 

Lieve Lagsi, je blijft voor altijd in ons hart!
 

Afbeelding invoegen 

 
_______________________________________________________________________________________________________________
 

BRENNA FRÁ OLAFSFJÖRDUR
 
2 juni 2010 - 6 juni 2019
 
Foto album Brenna 
  
Nestjes van Brenna: 2017 Brenna x Mika en 2014 Brenna x Faxe
 
Met veel verdriet hebben wij je laten gaan. Je had een vreselijke ziekte waar niets meer aan gedaan kon worden. Vanaf het moment dat wij het wisten, hebben we nog 11 weken met je kunnen doorbrengen totdat het duidelijk werd dat we je moesten los laten. Deze extra tijd heeft heel veel voor ons betekend en we hebben nog veel leuke dingen met je kunnen doen. Je was een hele lieve en vrolijke hond. Altijd spelen met andere honden en lekker rennen en snuffelen in het bos. Je was een fantastisch moedertje voor de pups van de twee nestjes die je hebt gehad. Je vond het geweldig om met ons op vakantie te gaan en was graag bij ons. Ondanks onze andere hondjes is de leegte die je achter laat enorm. Lieve Brenna, we zullen je nooit vergeten. Rust zacht, je zit voor altijd in ons hart!
 


 
_______________________________________________________________________________________________________________ 
 
NED & INT. KAMPIOEN GRÍMA FRÁ FUGLATORGI
 
3 maart 2003 - 5 maart 2018
 
Foto album Gríma
 
Nestjes van Gríma: 2010 Gríma x Páll, 2009 Gríma x Indi en 2007 Gríma x Grettir
 
Met pijn in ons hart hebben wij je laten gaan. Wat was jij een geweldige hond met een stabiel, sterk en soms wat eigenwijs karakter. Je was zo speciaal voor ons, dat is niet in woorden uit te drukken. Je kwam, zag en overwon! Heel snel was je Nederlands & Internationaal Kampioen. Je stond als een "blok" voor de keurmeester en genoot van alle aandacht. Samen met Theo heb je heel wat ritjes naar het buitenland gemaakt voor de felbegeerde punten. Je hebt drie prachtige nestjes gekregen en je ontpopte je als een zorgzaam moedertje die het heerlijk vond om voor haar pups te zorgen. Er lopen inmiddels behoorlijk wat nakomelingen van je rond. Je was dol op tennisballen en regelmatig vond je er één in het bos en sjouwde deze helemaal mee naar huis. Je was dol op eten en je at werkelijk alles. Je bijnaam was dan ook vreetzakje. Je vrat steentjes, hout, plastic maar gelukkig ook je normale voer. Af en toe moesten we naar de dierenarts om je te laten braken als we zagen dat je weer plastic met een leverworstsmaakje naar binnen had gewerkt. We hebben diverse hondensporten met je gedaan maar het allerleukste vond je toch wel de eindeloze lange wandelingen in het bos. Heerlijk struinen door de smalle paadjes, reigers en buizerds verjagen, kikkers en muizen vangen of opeten. Deze heerlijke wandelingen hebben wij je gelukkig elke dag kunnen geven. Ook de geweldige vakanties met jou in Frankrijk of Scandinavië zullen we nooit vergeten. Ook niet de keer dat we in de heuvels in de Auvergne waren verdwaald en noodgedwongen vijf uur moesten lopen. Je was toen al oud maar liep ons er nog uit. Lieve Gríma, bedankt voor deze fantastische 15 jaren. Rust zacht, je blijft voor altijd in ons hart.
 
 
 Afbeelding invoegen
 
 
 
________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
 
 
 TÖFRA LJÓSBRÁ LOTTA

28 januari 2001 - 28 december 2015
 
Foto album Lotta
 
Nestjes van Lotta: 2003 Lotta x Fagur2005 Lotta x Sámur en 2008 Lotta x Indi
 
Vanmorgen vroeg liep ik in het bos in het donker. De maan verlichtte de bospaadjes en ik zie nog net de pluimstaartjes van de hondjes in de struiken verdwijnen. Gisteren liep ik hetzelfde rondje maar toen was jij er nog bij. Inmiddels komt de zon op en trekt er net zoals gisteren een grote groep ganzen met veel kabaal over. Ik kijk er naar en denk met een lach en een traan "als er een hondenhemel bestaat dan heb jij je zeker met veel kabaal aangekondigd en zijn ze allemaal wakker geschud daarboven". We proberen ons verdriet met een beetje humor te verwerken want humor paste helemaal bij jou. Je was onze clown, altijd erg vrolijk en enthousiast. Altijd je staart in de krul behalve de laatste paar dagen. Toen pas hadden wij door dat er achter die vrolijkheid heel veel pijn zat. Lieve Lotta je zult altijd in onze gedachten blijven. Rust zacht!
 

Afbeelding invoegen 
 


 

Olafur frá Thytur Stadir
 
18 mei 1996 - 23 april 2013
 
Op 23 april 2013 hebben wij Olafur op bijna 17 jarige leeftijd moeten laten inslapen. Natuurlijk hebben wij er ontzettend veel verdriet van maar het is ook goed zo. Welke hond kan zeggen dat hij tot kort voor zijn dood nog steeds elke dag met plezier en zonder problemen een uur in het bos liep? De omslag kwam voor ons toch nog onverwachts en snel. Ineens niet meer willen lopen en elke dag overgeven. We hebben dit een week aangekeken maar je ging steeds verder achteruit. We vonden dat je zo'n einde na een prachtig hondenleven niet verdiende en hebben besloten om je te laten gaan. Houden van is ook loslaten hoe moeilijk het ook is. De dierenarts is bij ons thuis geweest en in het bijzijn van ons en de andere honden ben je gaan slapen. Je was onze eerste IJslander en door jou is het kynologisch balletje in de hondenwereld gaan rollen. Je had een ontzettend makkelijk en lief karakter en we hebben met veel plezier hondensporten met je gedaan zoals flyball, behendigheid en GG1. We hebben heel veel van je geleerd en erg van je aanwezigheid genoten. Je was een verrijking in ons leven. We gaan je enorm missen. Bedankt dat je bijna 17 jaar deel bent geweest van ons leven! Lieve Olafur rust zacht, we zullen je nooit vergeten.
  
 Foto album Olafur
 Stamboom Olafur
 

  
 
Murphey
Voorjaar 1992 - 19 november 2010
 
Op 19 november 2010 hebben wij onze lieve kat Murphey moeten laten inslapen. Haar buik bleek vol met tumoren te zitten en ze kon gewoon niet meer. We hebben er vrede mee want ze heeft de respectabele leeftijd van 18 jaar gehaald zonder ooit ergens last van gehad te hebben. Murphey kwam bij ons als klein kitten en was gelijk geliefd bij een hoop mensen vanwege haar zachte karakter. Toen Olafur in huis kwam waren we bang dat ze dat niet zou accepteren en zich zou terugtrekken maar wat hebben wij ons vergist. Ze was niet weg te slaan bij de toen nog jonge Olafur en toen er meerdere IJslanders in huis kwamen vond ze het geweldig en bleef uitdagen en spelen. Ze was de perfecte kat om onze puppen mee te socialiseren en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt als we een nestje hadden. Ze was helemaal op onze IJslanders gericht en lag gewoon in hun hondenmandjes te slapen. Vaak lag er dan een hond en  kat samen in de mand. Murphey was een heerlijke sociale kat die absoluut niet bang was voor honden en zich niet liet onderdrukken. We hebben genoten van haar. Lieve Murphey rust zacht.
 
 
 
 

 
Fenja frá Thytur Stadir
16 november 1997 - 24 juni 2002
 
Op vier en een half jarige leeftijd hebben wij Fenja moeten laten inslapen vanwege een snel groeiende tumor. Ze heeft vele medische behandelingen ondergaan totdat wij wisten dat het een kwaadaardige tumor was. Om haar verdere pijn en ellende te besparen hadden wij maar één keus en dat was om haar te laten inslapen. Fenja was ons allereerste teefje, ze was erg mensgericht en wilde anderen alleen maar plezieren. Gelukkig hebben wij één nestje met haar kunnen fokken voordat deze vreselijke ziekte zich openbaarde. Met één van haar dochters Amber is verder gefokt en Amber heeft ook al weer twee prachtige nestjes gehad.
 
Lieve Fenja we zullen je nooit vergeten!