Woensdag 28 augustus
Nog even een berichtje voor de mensen die op de geboorte van hun pupje wachten. Geen nieuws nog. Lukka is nog steeds erg rustig en ontspannen. Ze toont nog geen tekenen van een naderende bevalling. Ze lijkt wat dat betreft niet op haar moeder Gríma die drie keer zo vroeg is bevallen. De puppen hebben het blijkbaar nog goed naar hun zin. Ik voel ze nog trappelen maar ze willen er nog niet uit! Ik plaats nu geen berichten meer totdat Lukka is bevallen. Hieronder een foto van vanmorgen. Je ziet op de foto duidelijk hoe ze haar achterpoten helemaal naar achteren draait om haar buik op de koele stenen te leggen.
 
Lukka links en Lagsi rechts

   
  
Maandag 26 augustus
De pups zijn nog niet geboren. Lukka is heel rustig en eet weer goed. Waarschijnlijk heeft ze last van de warmte gehad. Gelukkig is het nu een stuk minder warm en staat de keukendeur de hele dag open zodat ze naar binnen of buiten kan. Gisteren daagde Brenna haar uit voor een spelletje en daar ging ze zelfs nog op in. Ze renden keihard door de tuin achter elkaar aan. Lukka kon haar natuurlijk niet bijhouden met haar dikke buik maar ze deed toch lekker mee. Hieronder een foto van Lukka vanmorgen genomen. Zaterdag en gisteren kon ik de pups nog goed voelen bewegen maar je merkt dat ze minder ruimte krijgen dus het wordt wel tijd binnenkort!
 

 
   
Zaterdag 24 augustus
Het gaat nu erg spannend worden. Vandaag 24 augustus is het de 57e dag en kunnen de puppen geboren worden. Aangezien Lukka's moeder Gríma frá Fuglatorgi al drie keer vroeg heeft geworpen houden wij Lukka goed in de gaten. Lukka's moeder Gríma heeft drie nestjes gehad en twee nestjes zijn op dag 58 geboren en zelfs één nestje op dag 57. Dat is erg vroeg want het gemiddelde is 60 dagen maar de pups zijn levensvatbaar. Lukka heeft vanmorgen niet gegeten en heeft duidelijk last van haar dikke buik. Voor de rest is ze nog rustig en slaapt heel veel. We denken dat ze niet tot dag 60 zal wachten maar je weet het nooit.
 
Vandaag hebben we de werpkist ook al in elkaar gezet en de woonkamer aangepast zodat we er makkelijk bij kunnen. Deze werpkist hebben wij 10 jaar geleden gekocht bij een speciaalzaak voor puppycare. Er zit een warmteplaat in het achterste gedeelte maar meestal gebruiken wij die alleen in de winter. Nu zal dat waarschijnlijk niet nodig zijn. De werpkist is erg makkelijk schoon te houden en we hebben er al heel veel gemak van gehad. Kortom alles staat nu al klaar en wij wachten rustig de komende week af.
 
 Op de voorgrond Lukka, in het midden moeder Gríma en daarachter zus Brenna

 
Op de voorgrond Lukka met haar dikke buik en daarachter zus Brenna

 Theo zet de werpkist in elkaar

 

 De werpkist, nu nog dienende als hondenmand en hopelijk straks gevuld met Lukka en haar pupjes

 
Terug naar Puppyblog Lukka