Geboren op 29 augustus 2013 drie reutjes en drie teefjes! Wij zijn ontzettend trots op Lukka die een lange bevalling heeft doorstaan zonder maar ook één kik te geven. Hieronder een kort verslag van de bevalling.

Op 28 augustus rond half zes in de middag zijn de eerste trillingen zichtbaar bij Lukka. Om drie uur 's nachts volgt de eerste nog zwakke perswee. Zo rond 3.50 uur is de eerste pup zichtbaar. De eerste pup wordt om 4.08 uur geboren. Het is een rode teef met aan elke achterpoot twee dubbele wolfsklauwen. Haar gewicht is rond de 275 gram.

Om 4.14 uur volgt weer een perswee. Er zijn twee vruchtblazen tegelijk zichtbaar in het geboortekanaal. Grote schrik want dit is niet alleen erg pijnlijk voor de teef maar het is mogelijk dat de teef dit niet trekt. Lukka geeft echter geen kik en na telefonisch overleg met de dierenarts proberen wij de pup die het minst zichtbaar is terug te duwen tijdens een wee. Om 5.05 wordt de tweede pup geboren. Het is een black and tan reu met ook aan elke achterpoot twee dubbele wolfsklauwen. Zijn gewicht is ongeveer 250 gram.

Nog geen minuut daarna volgt de derde pup die ook mee wilde met de tweede pup. Het is een rode reu met links enkele en rechts dubbele wolfsklauwen. Zijn gewicht is ongeveer 250 gram.

Om 5.45 uur weer een perswee. Geboren om 7.12 uur de vierde pup, een rode teef met witte borst en links enkele en rechts dubbele wolfsklauwen. Haar gewicht is ongeveer 305 gram.

Om 7.40 uur volgt er weer een perswee. De vijfde pup wordt om 9.23 uur geboren. Het is een tricolor reu met aan elke achterpoot twee dubbele wolfsklauwen. Zijn gewicht is ongeveer 295 gram.

Om 9.45 uur weer een perswee. Lukka neemt echter haar rust en er volgt maar af en toe een perswee. Twee uur later zijn we toch maar naar de dierenarts in Dronten gegaan om te controleren of er nog wel een pup in zat. Het geboortekanaal was helemaal schoon maar de dierenarts voelt nog een pup zitten. Lukka krijgt voor de zekerheid een injectie met oxytocine. Weer naar huis en na een half uur wordt er een black and tan teefje met aan beide achterpoten dubbele wolfsklauwen geboren. Haar gewicht is 290 gram.
 
Het was een lange bevalling maar Lukka heeft het fantastisch gedaan en was erg rustig. Ze wist precies wat ze moest doen. Ze heeft inmiddels zelf al weer wat gegeten en de pups drinken goed. Ze hebben allemaal een behoorlijk sterk zuigreflex.
 
 Mariska gisteravond met Lukka

 
 De vruchtblaas van de eerste pup is zichtbaar

 

 
 
 Vruchtblaas eerste pup

 
 

 
 

 
 Navelstreng zit gewikkeld om het lijfje van de eerste pup, nog vijf te gaan!

 
 De eerste drie pups zijn geboren
 
 
 
  
 Terug naar Puppyblog Lukka