Donderdag 5 september 
 
Het is behoorlijk warm vandaag en ik moet nu zelfs zorgen dat de pups het niet te warm krijgen. Ik heb dan ook een heel dun vetbedje in de werpkist gelegd want ze voelen warm aan. Gelukkig kan ik het wel redelijk koel houden binnen maar je merkt dat ze het warm hebben. Ze zijn precies zeven dagen oud vandaag vandaar dat ik aparte foto's van ze heb gemaakt. Ze zullen nog enorm van kleur veranderen. Eind volgende week zullen de oogjes al open zijn en dan gaan ze de wereld ontdekken!
  
Frigg
 
  
Fagur
  
Farandi
  
Freyja
  
Fálki
  
Fenja
 
 
Woensdag 4 september
Vandaag geen foto's van de pups. Morgen zijn ze één week oud en zal ik foto's maken. Wel heb ik een foto van Brenna, het zusje van Lukka, gemaakt. Voor alle honden is het uiteraard wennen dat er ineens een nestje ligt en dat Lukka voorlopig niet meer speelt met Brenna. Dat laat Brenna duidelijk merken op onderstaande foto. Normaal gesproken spelen die twee veel met elkaar maar Lukka heeft nu de moederrol en is alleen maar daar mee bezig. Dat komt vanzelf weer terug als de pups ouder worden. Bijna elke teef beschermt haar pups de eerste paar weken goed. Andere honden mogen niet te dichtbij komen in tegenstelling tot mensen want die mogen alles. Buiten in de tuin gaat het goed onderling wat fijn is want dan kan Lukka ook lekker in de tuin met dit mooie weer. Binnen gaat het ook goed maar mogen ze niet richting de kamerkennel lopen en daar houden ze zich tot nu toe ook aan. Met de andere honden ga ik gewoon elke morgen naar het bos. Lukka neem ik apart mee en loop met haar korte rondjes. Ik krijg de indruk dat ze zelfs al mee zou kunnen naar het bos maar daar wacht ik nog maar even mee. Lukka krijgt nu elke dag zes maaltijden. Dit heeft ze ook nodig omdat de melkproduktie alleen maar groter wordt de komende weken. De pups groeien enorm en hebben het al in de gaten als je ze oppakt. Ook zie ik sommige pups zich al een beetje opdrukken. Het wordt alleen maar leuker!
 
Brenna het zusje van Lukka begrijpt niet dat Lukka nu niet wil spelen
 
Brenna achter en Lukka op de voorgrond
 
Maandag 2 september
 
De pups drinken goed en zijn heerlijk rustig. Lukka ligt eigenlijk de hele tijd bij de pups om ze warm te houden maar af en toe komt ze toch de ren uit en gaat dan lekker op de bank liggen. Maar dat duurt nooit lang want zodra ze maar wat hoort is ze er al weer bij. De pups krijgen voldoende melk binnen en liggen met lekkere bolle buikjes te slapen. Het is genieten!
 
Lukka even weg bij de puppen maar zulke momenten duren nooit lang
 
Links Fagur, midden Fálki en rechts Fenja
 
Boven Freyja, links onder Farandi en rechts Frigg
 
Zondag 1 september
 
De pups groeien als kool en er is er niet één die achterblijft wat groei betreft. We hebben inmiddels al namen gegeven aan de pups omdat we dat nu eenmaal binnen tien dagen na de geboorte aan de Raad van Beheer dienen door te geven. Zodra dat is gebeurd krijgen wij de stamboomnummers door die al gekoppeld zijn aan de opgegeven namen. Als de pups ongeveer 6 weken oud zijn komt de Raad van Beheer bij ons thuis en worden de pups gechipt. Dan pas wordt het nummer van de stamboom via de chip aan de hond gekoppeld. Uiteraard kunnen de pupkopers zelf beslissen hoe zij hun hondje gaan noemen maar voor de officiële papieren is nu eenmaal de weg die wij moeten bewandelen. De namen van de pups worden voor de teven Fenja, Frigg en Freyja. Voor de reuen hebben wij gekozen voor Farandi, Fagur en Fálki.   
 
Ik heb nog een filmpje van de geboorte van de eerste pup toegevoegd aan de pagina De geboorte en een nieuw filmpje van vanmorgen hieronder.
 
 
 
 
  
 
De eerste pup, teefje rood gaat Frigg heten wat "de vrouw van Odinn"betekent 
 
Reutje black en tan gaat Fagur heten wat "de mooie" betekent
 
De rode reu gaat Farandi heten wat "de snelle" betekent, zeer toepasselijk omdat hij
binnen één minuut na zijn voorganger werd geboren.
 
De tweede rode teef gaat Freyja heten, wat een naam van een godin is 
 
Het tricolor reutje gaat Fálki heten wat "de valk" betekent 
 
Het black en tan teefje gaat Fenja heten, wat "reuzenmeisje" betekent 
 
 
Vrijdag 30 augustus
 
Hieronder enkele foto's van vandaag. Foto's van elke pup apart volgen nog vandaag of anders morgen. Met Lukka en haar pups is alles goed. Lukka eet goed en is een fantastisch moedertje. Ze poetst ze alsof ze nooit anders heeft gedaan en de pups liggen heerlijk te drinken. Ze maken bijna geen geluid en als je wat hoort dan zijn het alleen maar tevreden knor geluidjes. Goed teken want dan hebben ze voldoende  melk en liggen ze behaaglijk warm. Dat laatste is erg belangrijk want pasgeboren pups kunnen de eerste tien dagen niet zelf hun temperatuur regelen. Vanavond worden ze voor het eerst gewogen. Dit doen we dagelijks op ongeveer hetzelfde tijdstip zodat je goed kunt bijhouden of elke pup voldoende aankomt. De drie zwarte pups op de foto's hieronder zijn vanaf de bovenkant moeilijk te onderscheiden van elkaar. In ieder geval zijn het twee reutjes en één teefje. Op de individuele foto's is het straks wel duidelijk. 
 
 
 De lichte rode pup helemaal links is een reu. De twee andere rode pups zijn teven. De drie donkere zijn nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Ik had ze eerst moeten oppakken voordat ik de foto maakte want zo zie ik het zelf niet eens!

 
 Je ziet hier duidelijk de verschillende tinten rood. De lichte rode reu die bovenop een donkerrood teefje ligt. Het rode teefje rechts zal waarschijnlijk ook donkerrood worden.

 

 Links het rode teefje wat het eerst is geboren, in het midden de lichte rode reu.

 
 Het tricolor reutje

 
 Het rricolor reutje heel herkenbaar met zijn witte borstvlek
 
Terug naar Puppyblog Lukka