Vrijdag 20 september
Vanmorgen hebben wij zeil onder de kamerkennel gelegd en een schuin plankje aan de voorkant van de werpkist bevestigd zodat de puppen er zelf uit kunnen. Ze zijn er echt allemaal aan toe om meer te zien en meer te ontdekken! Ze lopen nu zelf uit de werpkist en kijken de kamer in. Ook zien onze eigen honden de puppen nu heel goed sinds ze uit de werpkist zijn en met name Brenna is ontzettend benieuwd en ligt heel de dag dicht in de buurt van de puppen. Ze kwispelt ook als ze naar haar toe komen en wij... wij kunnen niet anders dan volop genieten van dit mooie stel!!!
 
 
 Lukka met één van haar pups
 
Brenna heel nieuwsgierig want eindelijk kan ze de puppen zien en aanraken met haar snuit!
 
 
 
 Brenna links en zus Lukka rechts die toch wel alles in de gaten blijft houden wat logisch is!
 
Oma Gríma links die zich ook niet kan inhouden en moet kijken wat daar nu ligt en piept 
want voor haar is dit allemaal heel bekend. Rechts Brenna
 
 Grapje! Onze waker voor de nacht!
 
Woensdag 18 september
De puppen hebben net voor het eerst pap op. Fenja had gelijk door dat het eetbaar was en aarzelde niet om het gelijk naar binnen te werken. Ze was dan ook als eerste klaar. De rest van de puppen waren wat voorzichtiger en sommige hebben we even moeten laten ruiken voordat ze in de gaten hadden dat ze het konden eten. Dat duurde niet lang en ze hadden het allemaal snel op. Daarna begonnen ze elkaar schoon te likken zoals je op onderstaande foto's kunt zien. De restjes heeft Lukka opgegeten! Wij geven elke pup hun eigen etensbakje om baknijd op latere leeftijd te voorkomen. Elke dag zie je nu veranderingen en het is genieten van dit zestal!
 
 
Fenja
 
Farandi en Fagur
 
Fagur
 
Fenja en Frigg
 
 
 
Dinsdag 17 september
De ontwikkeling gaat nu zo ontzettend snel. Vanmorgen heb ik het schuifje van de werpkist losgemaakt zodat de puppen zelf eruit konden als ze wilden en de kamerkennel konden ontdekken. Ik had het schuifje nog geen minuut eruit en daar gingen ze al. Ze zijn er allemaal uit geweest en waren totaal niet onder de indruk. Ze zijn zonder dwang zelf op onderzoek uit gegaan en dat is ook de bedoeling en dat is ook het karakter van de IJslandse Hond! Ik vind het elke keer weer geweldig om te zien hoe onbevangen ze op alles reageren. Vanavond toen ik thuis kwam van mijn werk viel het mij op dat ze weer anders waren dan vanmorgen. Theo vertelde mij al dat ze op geluiden reageren en op mensen die in de buurt van de werpkist komen. Niet verwonderlijk want binnen één week hebben ze er twee zintuigen bij gekregen, namelijk het gehoor en het gezichtsvermogen. Dit weekend zullen wij de werpkist uit de kamerkennel halen zodat ze meer ruimte hebben en nog meer kunnen ontdekken want daar zijn ze bijna aan toe deze puppen!
 
 
 
 
 
Farandi en Frigg voor het eerst buiten de werpkist
 
 
 
Maandag 16 september
Lukka is vanmorgen weer lekker mee geweest naar het bos vlakbij ons huis. Ze vond het heerlijk en vanaf nu gaat ze gewoon weer dagelijks mee. De puppen sliepen nog toen we terug waren dus die merken het niet eens dat ze weg is. Na de wandeling krijgen de honden bij ons altijd gelijk eten en zodra  Lukka haar eten op had vloog ze naar haar puppen maar die sliepen gewoon door alsof er niets aan de hand was. Met name Brenna vindt het allemaal reuze interessant. Gisteren heb ik een pup vlak bij haar gehouden om te snuffelen maar zodra de pup begon te piepen deinsde ze iets terug want tja, het maakte geluid en dat vond ze toch wel een beetje eng. Over een paar dagen halen we het plankje van de werpkist weg zodat ze de kamerkennel al kunnen verkennen als ze er aan toe zijn. We forceren niets en laten ze alles zelf ontdekken. Zodra ze aan de ruimte in de kamerkennel zijn gewend mogen ze in de woonkamer en daarna naar buiten. Maar dan zijn ze wel inmiddels al vier weken. Eerst deze week de kamerkennel!
 
Freyja
 
Lukka is aan het zogen en poetsen tegelijk
 
Links boven is Farandi,daaronder Fálki, Freyja en onder haar ligt Frigg.
Fagur en Fenja zijn op deze foto moeilijk uit elkaar te halen.
 
Zondag 15 september
 
We hebben dit weekend veel mensen ontvangen die graag de pups wilden zien. Allemaal hele leuke gezinnen waar de hondjes goed terecht zullen komen. Vanmiddag hebben wij de nageltjes geknipt en dat viel reuze mee! Nu moet ik zeggen dat we ook gewacht hebben totdat ze in slaap waren gevallen want dan zijn ze het makkelijkst en kun je rustig je gang gaan. De scherpe randjes zijn er nu vanaf en Lukka heeft er geen last meer van. Ze worden steeds leuker en reageren al op het speelgoed wat in de werpkist ligt. Ze gaan op onderzoek uit en happen naar het speelgoed. We hebben besloten dat we Lukka morgen gewoon meenemen naar het bos want ze wil erg graag mee en zodra ze heeft gevoed kan ze makkelijk een uurtje mee met de rest van de honden omdat de puppen meestal na het voeden in slaap vallen.
 
Filmpje van vanmorgen  
 
Lukka poetst haar puppen altijd gelijk na het voeden
 
 Fenja
 
Bij Frigg zie je ook goed hoe scherp en lang de nageltjes zijn
 
Zaterdag 14 september
 
Er is niet veel nieuws te melden. De pups drinken en slapen nog veel maar je merkt wel dat ze wat langer wakker zijn en elkaar ook echt kunnen zien sinds de oogjes open zijn. Kijk maar op onderstaand filmpje hoe dat gaat. Het gaat er nu nog rustig aan toe maar naarmate ze ouder worden wordt het spel ook steeds wilder en leuker. Lukka gaat soms niet meer liggen om te voeden maar doet dat al zittend. Straks als ze weer wat ouder zijn doet ze dat staand. Morgen worden de nageltjes van de pups geknipt want die zijn behoorlijk scherp voor Lukka. Dat wordt nog even een lastig karweitje maar voor Lukka is dat beter en ook voor de pups zelf zodat ze niet blijven haken in de kleedjes.
 
 
 
Lukka geeft zittend voeding
 
 
Terug naar Puppyblog Lukka