Woensdag 2 oktober
De pups kunnen steeds meer en Lukka speelt heel veel met ze. Het gaat er soms wild aan toe maar het stelt niets voor. Zo leren ze wat ze wel en niet mogen. Je ziet Lukka ook vaak op haar rug rollen. Dit betekent in de hondentaal zoiets als "ik doe je niets, kom maar op!" Een hond is namelijk erg kwetsbaar als hij of zij op de rug ligt. Vaak is dit een overgave als er een gevecht is geweest en de hond moet zijn meerdere erkennen of het is een "geruststelling" zoals op dit filmpje is te zien.  
 
De blaadjes vallen inmiddels van de bomen en voor de puppen is dat ontzettend leuk om in die blaadjes te happen of om erachter aan te gaan. Geniet van de foto's en van het filmpje!
 
 
 
V.l.n.r. Freyja, Frigg en Farandi
 
 
 
 
 
 
 
 
Maandag 30 september
Vanmorgen zijn de puppen voor het eerst naar buiten in de tuin geweest. Ik wilde dit filmen maar helaas was de batterij van de camera leeg. Echt vreselijk balen want dat had zo leuk geweest. Wel hebben we leuke foto's kunnen maken. Vanaf vandaag zijn wij ook begonnen met de zindelijkheidstraining. Elke keer zodra ze hebben gegeten of wakker worden zetten we ze buiten in de puppyren zodat ze daar hun behoefte kunnen doen. Dit is vreselijk veel werk maar de pupeigenaren hebben daar straks alleen maar profijt van. Niet dat de puppen gelijk bij de nieuwe eigenaren zindelijk zijn maar het besef is er wel degelijk en het begin is er. We laten ze nu maar een kwartiertje per keer buiten want het is best wel koud met die wind. Ze zijn pas 4,5 week oud dus daar moet je nog wel mee oppassen. Het is nu echt een drukke tijd want je bent werkelijk de hele dag met de puppen en met je eigen honden bezig. Wij willen niet dat onze eigen honden tekort komen dus die gaan gewoon naar het bos zodra de puppen 's morgens hebben gegeten en gaan slapen. Er komen  de komende weken nog genoeg foto's en filmpjes van de puppen die lekker buiten spelen. Zodra ze wat langer naar buiten kunnen zetten we ook een behendigheidstunneltje met drie uitgangen neer. Dat is een feest om te zien zodra ze door hebben dat ze er doorheen kunnen rennen. Elke keer leggen we wat ander speelgoed neer zodat ze alles normaal vinden. En geloof me dat vinden ze nu al!
 
Ander nieuws is dat onze reu Lagsi frá Olafsfjördur gisteren vader is geworden van zes pups. Deze pups zijn in Duitsland geboren bij kennel Isdalur.
 
 
Fálki 
 
 Fenja met haar Jolly Egg
 
Fagur 
 
 
 
 
 
 Fenja en Frigg
 
Fagur 
 
Fenja met oma Gríma
 
Ook oma krijgt de "kolder" in haar kop en wil spelen 
 
Lukka speelt met haar puppen 
Zondag 29 september
De puppen hebben veel meegemaakt de laatste dagen. De ontwikkeling gaat nu razendsnel. Elke dag kunnen ze meer, worden brutaler en groeien enorm hard. Helaas had ik de afgelopen dagen geen tijd om foto's te plaatsen maar sinds vandaag staan er weer veel nieuwe foto's op de site. We hebben veel visite gehad en mijn nichtjes Mirthe en Ismay zijn ook geweest om de puppen te knuffelen. Van Mirthe en Ismay hebben ze een leuk speeltje gekregen waar de puppen gelijk mee gingen spelen. Elk hoekje van de woonkamer kennen ze nu en het wordt tijd om ze naar buiten te doen. Vandaag heeft Theo een stuk van de tuin afgezet waar de puppen veilig kunnen spelen. Dit weekend hebben ze al genoeg indrukken te verwerken gehad dus morgen gaan ze voor het eerst naar buiten.
Lukka speelt graag met haar pups
 
Het eten staat af te koelen op het aanrecht. We gaan naar vijf maal per dag!
 
 
 
Freyja loopt naar het speelgoed van de volwassen honden
 
Fenja
 
Freyja
 
Freyja in aktie!
 
Theo zet een stuk van de tuin af voor de puppen
 
 
 
Het nieuwe speeltje gekregen van Mirthe en Ismay
 
Mirthe en Fenja
 
 
 
Ismay en Mirthe
 
 
Donderdag 26 september
Gisteren hebben wij de werpkist uit de kamerkennel gehaald want die had geen nut meer. Er staat nu een  mand in en de ruimte die ze nu hebben gebruiken de puppen om te spelen. Ook krijgen ze inmiddels vier maal per dag gemalen brokjes met water. Ze spelen heel veel en zijn echt op onderzoek uit. Ook Lukka speelt inmiddels met haar puppen en soms is dat niet zachtzinnig om te zien maar dat is heel normaal en stelt niets voor. Zo leren de puppen wat wel en niet mag en wat zeer doet. Ze onderzoeken alles met hun bekkies dus grenzen moeten er wel worden gesteld. Ook speelt Lukka weer met haar zus Brenna en rennen ze samen door de tuin zoals vanouds. Heerlijk om dat weer te zien en om te zien dat Lukka zich goed voelt en er plezier in heeft! 
 
V.l.n.r. Farandi, Frigg, Fagur, Fálki, Fenja en Freyja heerlijk aan het eten
 
Gríma
 
 
 
 
Dinsdag 24 september
Vanmorgen zijn de puppen voor het eerst buiten de kamerkennel geweest. We moeten nu elke dag de gehele kennel schoonmaken en dan is het wel handig als ze er niet doorheen lopen. We hebben het onderste deurtje van de kennel open gedaan en ze liepen er allemaal zelf uit om op onderzoek te gaan. Geen één was er bang en allemaal waren ze nieuwsgierig zoals jullie op het onderstaande filmpje kunnen zien. Ze zijn nog geen vier weken oud en dan al zo onbevangen naar buiten lopen. Echt leuk om te zien. De drukte voor ons als fokker begint nu pas. Zo rond de 3e/4e week begint de socialisatie fase en die is erg belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de pup. Een drukke maar ook heerlijke periode! Als ze wat ouder zijn mogen de volwassen honden erbij. Nu zijn ze daar nog veel te klein voor. Wel hebben onze honden uiteraard allang kennis gemaakt met ze. Elke hond heeft al aan de puppen gesnuffeld en Lukka vindt het nu ook helemaal goed! Haar drang tot het beschermen van haar puppen is een stuk minder geworden en ze tolereert alle honden nu bij de kamerkennel al ligt ze zelf op een afstand van de kennel.
 
 
V.l.n.r. Fenja, Frigg, Fagur, Fálki en achter Freyja. Farandi is ergens buiten beeld
Nieuwsgierig kijken wat er nu allemaal gaande is
Fálki
Freyja
Fenja
Zondag 22 september
We hebben weer heel veel visite gehad dit weekend. Goed voor de puppen en leuk dat de mensen zo enthousiast zijn! Ze krijgen nu drie maal per dag gemalen brokjes met melk. Ze eten allemaal heel goed en komen goed aan. Ze worden elke dag steeds beweeglijker. Ook hebben wij niet alleen puppy nieuws maar ook nieuws over ons nieuw talentje "schapendrijver Gríma". Lees hier meer over op pagina Nieuws/Weblog of kijk voor de foto's op pagina Foto album Gríma.

 

 
 Farandi op de voorgrond
 
Fálki links en rechts Farandi 
 
Theo met Fenja op schoot en natuurlijk Brenna die erbij staat! 
 
 
 
 
Terug naar Puppyblog Lukka