Woensdag 9 oktober
Het was een drukke dag vandaag voor de puppen. Vanmorgen vroeg stond er een afspraak bij onze dierenarts voor hun eerste inenting en gezondheidscontrole. We zijn met de auto gegaan zodat ze daar ook gelijk aan kunnen wennen. Het is ongeveer 10 minuten rijden en ze waren gelukkig heel stil tijdens de autorit. We hadden ze alle zes in een bench gedaan en moesten even wachten in de wachtkamer. Daar waren ze niet meer stil want ze zagen en roken van alles. Van het inenten hebben ze helemaal niets gemerkt. Alle pups zijn gezond bevonden!
 
In de middag kwam de chipper van de Raad van Beheer. Een hele leuke spontane chipper en we hebben meer dan een uur over het fokken gepraat. Ook heb ik voor het eerst een kennelcontrole meegemaakt. Deze controle is pas 1 januari van dit jaar ingesteld door de Raad van Beheer en is een goede zaak. Hoe meer controle hoe beter voor de rashondenfokkerij. De controle bestaat uit een vragenlijst met uiteenlopende vragen zoals "is er genoeg drinkwater" , zijn de honden nerveus" is het schoon" hoeveel eigen honden heeft de fokker" "hoe zijn de puppen ondergebracht" "worden de puppen gesocialiseerd"en nog veel meer van dit soort vragen. Deze vragen beoordeelt de chipper uiteraard op zijn of haar eigen bevindingen. Ook wordt er als je toestemming verleent rondgekeken in huis. De dierenpaspoorten en stambomen van onze eigen honden werden ook bekeken en onze eigen honden werden gecontroleerd op hun chip of die overeen kwam met hun stamboom. Kortom ik vind dit echt een goede zaak voor de rashondenfokker!
 
Nieuw is dat de fokker, nadat de pups zijn gechipt door de Raad van Beheer, naar een door de overheid aangewezen databank voor verplichte registratie dient te gaan om de pups te registreren. Zodra de pups naar de nieuwe eigenaren gaan moet de fokker de pups weer van zijn of haar naam afhalen en dient de nieuwe eigenaar de pup te registreren op zijn of haar naam. Kijk voor meer informatie op Databank Honden. Uiteraard leg ik dit straks onze pupkopers uit zodat ze weten wat ze moeten doen.
 
 
Frigg
 
 Fagur
 
 Fálki
 
Farandi 
 
 Fenja
 
 Freyja
 
 Freyja en achter Fenja
 
In de auto v.l.n.r. Frigg, Fagur en Freyja 
 
 In de wachtkamer bij de dierenarts
Maandag 7 oktober
Vanmorgen ben ik op mijn eerste vrije dag heerlijk met mijn eigen honden naar het bos gegaan en heb genoten. We hebben anderhalf uur gelopen en de puppen sliepen nog toen ik thuis kwam. Het was drie weken geleden dat ik dat voor het laatst had gedaan omdat Theo thuis was en ik moest werken. Nu zijn de rollen weer omgekeerd en zorg ik de  laatste drie weken voor de puppen en onze eigen honden.
 
We boffen enorm met het mooie weer en de puppen zijn ook veel buiten. De deur staat de hele dag open en we genieten van het buitenleven. De ballenbak staat inmiddels ook buiten en is een groot succes. Ook Lukka herkent de ballenbak nog en gaat er ook in! Het viel ons op dat dit nest best wel rustig is en daarom hebben we besloten om Lukka 's nachts niet meer bij de puppen te laten. Ook doen we dat om Lukka wat rust te gunnen want ze drinken nog steeds melk en Lukka ruimt alle ontlasting van de puppen nog op. Dat is helemaal niet meer nodig dus slaapt ze sinds een aantal dagen gewoon weer zoals vanouds bij onze honden. De puppen zijn gelukkig stil 's nachts en je hoort ze pas als wij naar beneden gaan. Wij zijn daar uiteraard erg blij mee!
 
Onze eigen honden trekken zich helemaal niets aan van het gepiep en gekrijs van de spelende puppen. Op onderstaande filmpjes kun je goed zien dat ze gewoon rustig liggen en het spul met rust laten.
 
 
 
 
 
 
 
 
Farandi 
 
 Fagur op de voorgrond
 
 
 
 
 
 Fenja
 
Fenja in het water met haar voorpoten. Even later kreeg ze de hele bak water over haar heen omdat ze op
de rand ging staan.
 
 Fálki
 
Achter Brenna die net opstaat, Gríma en Lagsi 
 
Vrijdag 4 oktober
 
Heerlijk! Ik heb nu drie weken vakantie en kan volop van de puppen genieten. De puppen zijn nu nog maar net vijf weken oud en je merkt dat ze echt nieuwe uitdagingen nodig hebben. Theo heeft vandaag het behendigheidstunneltje buiten gezet en dat was een groot succes. De puppen zijn er allemaal doorheen gegaan en vonden het  leuk. Ze dagen elkaar uit en rennen achter elkaar aan. Uit ervaring weten wij dat dit alleen maar leuker wordt de komende weken. Onze oude behendigheidstunnel is door ons laatste nestje van drie jaar geleden kapot gegaan maar misschien zetten wij deze ook nog neer want dat is een lange rechte tunnel waar ze lekker doorheen kunnen rennen. Ook komt de "ballenbak" over een week nog in de ren te staan. We hebben bericht gekregen dat de Raad van Beheer aanstaande woensdag bij ons thuis komt om de puppen te chippen. Laat dat nu net de dag zijn dat we 's morgens ook een afspraak met de dierenarts hebben voor hun eerste  inenting en gezondheidscontrole. De puppen krijgen het dus zwaar aanstaande woensdag!
 
 Frigg boven de tunnel en in de tunnel kunnen we zo niet zien. Lagsi rechts achter het gaas.
 
  
 
 
 
Onze lieve Brenna die op afstand de puppen bekijkt
 
 Fenja
 
 Fenja
 
 Fagur
 
 Fagur
 
Terug naar Puppyblog Lukka