Woensdag 16 oktober
Vanmorgen heeft Theo alle puppen aan een lijntje meegenomen naar buiten in de straat voor ons huis. Het ging redelijk goed en alleen Fenja en Frigg hadden door dat ze een halsbandje om hadden want ze krabden met hun achterpoten naar het bandje. Toch liepen ze allemaal goed mee voor de eerste keer. Als nieuwe eigenaar kun je beter wat lekkers meenemen en in je jaszak doen. Willen ze even niet meelopen doe dan vrolijk en lok ze mee en geef ze een klein snoepje (wat ze makkelijk weg kunnen krijgen) als beloning. Altijd het positieve gedrag belonen! Doe voorzichtig met andere honden want niet iedere hond vindt puppen even leuk. Vraag aan de eigenaar of het goed is als de pup mag snuffelen. Mocht je toch een vervelende ervaring krijgen bevestig dan niet de angst van de pup! De komende dagen nemen we ze weer mee naar buiten en dan zal het lopen steeds makkelijker gaan.
 
 
 Fagur die net een grote herder op zich af ziet komen
 
 Fálki
 
Farandi (hij krijgt straks de mooie naam Valtyr) 
 
Fenja wil nog niet echt
 
 Op deze foto loopt Fenja al wat beter en is ze een beetje gewend
 
 Fenja die "last" van haar halsbandje had
 
Freyja 
 
Frigg
 
Frigg wilde niet meer want ze had ook ineens door dat er wat om haar nek zat
 
 Freyja
 
 Farandi (Valtyr)
 
Dinsdag 15 oktober
Gelukkig is het weer droog en kunnen de puppen veel naar buiten. Omdat het behoorlijk heeft geregend gooi ik elke morgen de ballenbak leeg omdat daar een laag water in staat. Vanmorgen was ik dat vergeten en ik vond het al vreemd dat de puppen er niet in gingen. Uiteindelijk ging Freyja als eerste en was drijfnat, toen had ik het door dat er een laagje water in stond. Freyja had er niets van en andere puppen zijn er toch ook nog in geweest. 's Nachts hebben wij geen last van de puppen. Ze zijn gelukkig tot nu toe nog steeds stil en de eerste horen we pas om ongeveer half zes dus we hebben niets te klagen. Dat zal bij de nieuwe eigenaren niet zo zijn want dan zijn ze alleen en dat is wel een groot verschil. Overdag spelen ze veel en rennen al behoorlijk hard. Onze eigen honden zijn rustig en als ik weer binnen kom tref ik Brenna vaak op mijn stoel achter de laptop aan. Ze wil niet spelen met de pups want zes is toch wel erg veel. Eén tegelijk gaat wel want dat kan ze wel aan maar meer vindt ze echt niet leuk.
 
Een aantal weken terug beseften wij ons ineens dat wij elf honden in huis hebben met Lukka en de zes puppen erbij. Ook vroegen een aantal mensen ons waarom wij niet een pup houden. Met alle respect voor fokkers en/of andere mensen die ook zoveel of zelfs meer honden hebben, wij moeten daar dus echt niet aan denken. Dat is ook de reden waarom wij geen pup houden van dit nest hoe graag wij ook zouden willen. Natuurlijk gaan de pups en Lukka straks weg maar wij merken dat het nu al moeilijk is om al je aandacht eerlijk te verdelen over onze eigen honden en dan heb ik het nog niet eens over het uitlaten. Wij hebben vier honden waaronder een oudje en zodra we weer wat meer "ruimte" hebben komt er pas een nieuwe pup bij.
 
Fagur
 
 Farandi
 
 Frigg
 
 Frigg en Fálki
 
Freyja 
 
 Fenja
 
 Freyja
 
Fagur en Farandi 
 
 Farandi
 
 Het water in de ballenbak
 
Freyja 
 
Zo tref ik Brenna meestal aan als ik weer binnenkom. Ze kan ook naar buiten maar vindt het
binnen toch fijner als de puppen buiten rondrennen. 
 
Maandag 14 oktober
We hebben een heel druk en gezellig weekend gehad. Afgelopen zondag kregen wij bezoek uit Duitsland. De fokster van Daik van kennel Frá Kerlingarfjöll  is met haar man bij ons thuis geweest om ons te ontmoeten en het nest te bekijken. Het zijn tenslotte ook haar "kleinkinderen" en ik vind het altijd erg leuk als fokkers zo in elkaars nesten zijn geïnteresseerd en de moeite nemen om vanuit het buitenland te komen. Ook namen ze een heel leuk kadootje mee. Zes leuke beertjes voor elke pup en iets lekkers voor ons en voor onze honden. Deze buitenlandse contacten vinden wij altijd erg leuk en zeer nuttig als je fokker bent van een ras waarvan de populatie niet bijzonder groot is.
 
Vanwege de vele regen die is gevallen heb ik niet zoveel foto's kunnen maken. De puppen zijn wel buiten geweest maar het was veel te koud en een kwartiertje per keer was genoeg voor ze. Ze hebben wel heerlijk binnen kunnen spelen. De laatste week is begonnen en ik probeer extra veel van ze te genieten want het gaat me veel te snel. Voor de nieuwe eigenaren kan het waarschijnlijk niet snel genoeg gaan! Deze week staat helemaal in het teken van de socialisatie. We gaan ze meenemen naar buiten en dan bedoel ik niet gewoon in onze tuin maar buiten aan de riem en halsband door de straat heen of als ze nog teveel worstelen met hun halsbandje dan nemen we ze gewoon op de arm mee en kijken wat we tegenkomen. Deze week zal ik ook nog individuele foto's maken van het zestal.
 
Kadootje van Bettina Pahl, zes leuke beertjes voor elke pup
 
Lukka
 
Fagur, Fenja en Frigg
 
 
 
Fenja en Frigg
 
Fenja en Frigg
 
Vrijdag 11 oktober
 
Weer een week voorbij. Het gaat allemaal veel te snel. Sommige pups zullen het volgende weekend al naar hun nieuwe baasjes gaan vanwege de herfstvakantie die dan begint. Een betere start kunnen ze dan niet hebben! In de loop van die week zullen er meer vertrekken en Frigg blijft hier als laatste tot 28 oktober. Het mooie weer is helaas ook voorbij en de puppen heb ik vandaag noodgedwongen binnen moeten zetten. Ze waren buiten maar het begon ineens zo hard te regenen dat ze allemaal in de tunnel kropen vanwege de regen. Voor ons was dat even lastig want dan krijg je ze niet zo makkelijk te pakken en wij waren dan ook drijfnat. Op de laatste foto zie je hoe nat ze waren. Eenmaal binnen was het weer goed en speelden ze er lustig op los. Ze hebben de opbergbox voor het speelgoed van de volwassen honden ook ontdekt en sleepten de box (die best wel zwaar is) naar het midden van de kamer en haalden hem leeg. Gisteravond zijn ze voor de 3e keer ontwormd en het geven van de pilletjes ging dit keer makkelijk. Zodra het droog is probeer ik de puppen zoveel mogelijk naar buiten te doen maar zo te zien zit dat er vandaag niet meer in!
 
 
V.l.n.r. Frigg, Freyja en Fagur 
 
Lukka met Freyja, Farandi en Frigg 
 
Fálki op zijn rug voor zijn moeder 
 
 Frigg
 
 Oma Gríma en kleindochter Fenja
 
Fenja 
 
 Gríma op haar favoriete plek in de tuin
 
Fálki 
 
 Gríma
 
De puppen speeltuin 
 
Frigg heeft de randen van de tunnel ook ontdekt! 
 
Tja, zo kun je ook een tunnel in! (Farandi zijn achterkant) 
 
Fagur 
 
Fenja trekt de zware box de kamer in om hem te legen met behulp van de rest van de puppen 
 
 Helemaal drijfnat nog van vanmorgen
 
Terug naar Puppyblog Lukka