Week 2

 
MAANDAG 24 MAART 2014
 
De pups gaan steeds meer zien en staan steeds steviger op hun pootjes. Ook merk je dat ze al op geluiden reageren. De oortjes bewegen dan en ze kijken om zich heen. Ze hebben ook al ontdekt dat het leuk is om in moeders oren en staart te happen. Eind deze week gaan we de werpkist uit de kamerkennel halen zodat ze meer ruimte hebben en nog meer kunnen zien. Goede foto's maken van de twee tricolors is nog wel moeilijk maar gaat steeds beter naarmate ze ouder worden.
 
V.l.n.r. Svartur, Sámur en Strákur  

 V.l.n.r. Strákur, Sámur en Svartur

 Tante Lukka op haar favoriete plekje in de tuin genietend van het zonnetje

 
 
  
VRIJDAG 21 MAART 2014
  
Ze waggelen al door de werpkist!
 
De leuke tijd breekt nu aan want alle oogjes zijn inmiddels open en ze proberen al te staan en te lopen. Heel komisch om te zien! De puppen zitten nu in de overgangsfase (van de neonatale fase naar de socialisatiefase). De naam overgangsfase zegt het al. De neonatale fase waarin ze nog niets kunnen zien en horen is nu voorbij en ze gaan langzaam richting de socialisatiefase toe. Dat gaat natuurlijk niet van de ene dag op de andere dag maar geleidelijk (overgangsfase). Zodra de oogjes open zijn kunnen ze nog niets zien. De pups zien alleen wat schaduwen. Het zicht en gehoor ontwikkelt zich in deze week nu razendsnel. Ze worden zich steeds bewuster van hun omgeving en gaan reageren op elkaar.
 
 Moeder Brenna aan het genieten!

 Sámur en Strákur

 Svartur

 Sámur

 Strákur

 
 
  
DINSDAG 18 MAART 2014
   
Oogjes nog niet open!
 
De pupjes zijn nu precies 14 dagen oud en hebben geen haast om hun oogjes te openen want ze zijn nog steeds dicht! Blijkbaar vinden ze het niet zo erg in het donker. Het zijn ook hele rustige puppen en ze komen goed aan. Allemaal zijn ze de kilo al ruimschoots gepasseerd. Ze kruipen steeds meer door de werpkist en proberen zich al op te drukken. Ze staan dan te wankelen op hun pootjes want de coördinatie is nog lang niet ontwikkeld. Je ziet duidelijk dat ze zich steeds meer van hun omgeving bewust worden.
 
V.l.n.r. Svartur, Strákur en Sámur  

 V.l.n.r. Svartur, Strákur en Sámur

 Tunnel bestemd voor de puppen als ze oud genoeg zijn om naar buiten te gaan maar ook de volwassen honden vinden dit leuk!
V.l.n.r. Gríma, Brenna en Lukka  

  Lagsi aarzelt geen moment en was er ook als eerste door!

 
 
ZONDAG 16 MAART 2014
 
Brenna gaat inmiddels mee naar het grote bos samen met onze andere hondjes. Ze was er echt al aan toe en is het ook zo gewend om elke dag te gaan. Wel wacht ik totdat de puppen hebben gedronken en zijn verzorgd door Brenna en dan gaan we met z'n allen een uurtje weg.  Dat kan nu nog makkelijk want ze vallen gelijk in slaap na het drinken en slapen nog steeds als ik terug ben. Zo relaxed als Brenna is heb ik nog nooit meegemaakt. Het is heel normaal dat een moederhond de eerste twee weken na de geboorte haar puppen beschermt en geen enkele andere hond in de buurt laat. Brenna doet dat uiteraard ook maar op een hele ontspannen manier. Ze kijkt alleen maar naar de andere honden en gromt zelfs niet eens. Ze ligt gewoon in de woonkamer op haar favoriete plekje. Ze houdt alles goed in de gaten en als er een hond bij de kamerkennel staat loopt ze er naar toe en gaat rustig tussen de hond en de kamerkennel staan. Duidelijker kan haar lichaamstaal niet zijn want deze houding wordt goed begrepen door de andere honden. 
 
De puppen zijn nu twaalf daagjes oud en het is wachten totdat de oogjes open gaan. Dat kan elke moment gebeuren! 
 
 
 Svartur en Sámur

 

 Oma Gríma die alles toch heel graag in de gaten houdt!

  

 Brenna op de uitkijk

 
 
  
 
DONDERDAG 13 MAART 2014
 
Individuele foto's gemaakt! 
  
De puppen zijn inmiddels al weer ruim een week oud. Brenna is erg relaxed met haar puppen en met de andere honden. Ze is al regelmatig uit de werpkist en ligt dan lekker bij de andere hondjes in de woonkamer of in de tuin. Ook neem ik haar mee naar het bos en loop een klein rondje met haar zodat ze even kan rennen en haar energie kwijt kan. Ze speelt zelfs al weer met haar moeder Gríma en zus Lukka!
 
Sámur Faxason  

 Strákur Faxason

 Svartur Faxason

 
Terug naar Pupppyblog Brenna en Faxe