WEEK 3

 
ZONDAG 30 MAART 2014
 
We hebben een druk weekend achter de rug met veel visite. Allemaal erg leuk en de pups zijn er nog moe van. Ook hebben we inmiddels de werpkist uit de kennel gehaald en zeil neergelegd. Ze hebben nu meer ruimte om te spelen en Brenna kan lekker languit liggen om ze te voeden. De komende week kunnen ze al de tuin in met het mooie weer!
 
De gezusters Lukka en Brenna die graag allebei buiten in de tuin liggen  

 Svartur, Strákur en Sámur

 Brenna met haar kroost in de kamerkennel waar ze nu lekker de ruimte hebben
om te slapen en te drinken bij moeder

 Heerlijk spelen met elkaar

 
 
 
 

VRIJDAG 28 MAART 2014

De pups kunnen al "staand" drinken en het wordt tijd om ze aan pap te laten wennen. De kamerkennel is inmiddels bekend terrein voor ze en ze kunnen de andere honden nu zien liggen. Lagsi is erg nieuwsgierig en ligt vaak tegen de kamerkennel aan. De pups komen op hem af maar dat vindt moeder Brenna nog een beetje te spannend en Lagsi wordt dan ook min of meer door Brenna weggestuurd. Dat doet ze door middel van kijken en soms zachtjes grommen. Lagsi begrijpt dit gelijk en gaat een meter verder van de kamerkennel liggen. Dat is voldoende afstand voor Brenna. Zo mooi om te zien hoe dat onderling wordt opgelost.
  

Ook hebben wij ondertussen onze toekomstige fokplannen gewijzigd en gaan in het najaar heerlijk op vakantie naar Denemarken met onze honden. Tijdens deze vakantie gaan we ook een paar dagen deelnemen aan de TRAEF 2014. Dit is een groot hondenevenement georganiseerd door de deense rasvereniging van de IJslandse Hond. Er doen dit jaar veel mensen uit diverse landen mee en wij vinden het leuk om oude bekenden weer te ontmoeten en om weer eens met onze eigen honden weg te gaan. Dit betekent wel dat ons volgend nestje pas over een jaar gepland staat maar voorlopig is het nog van dit leuke drietal genieten!

 
 Sámur en Svartur aan het spelen

 Svartur

 Sámur

 Strákur die bijna in slaap is

 Alle drie zo heerlijk relaxed!

 Sámur die graag op zijn moeder klimt

 
  
 
DINSDAG 25 MAART 2014
  
Alles onderzoeken!
 
De ontwikkeling gaat nu razendsnel. Elke dag zie je verandering en zie je dat ze steeds meer kunnen. Het wordt nu tijd om speelgoed van verschillende materialen één voor één neer te leggen zodat ze dat kunnen onderzoeken. Het onderzoeken gebeurt door middel van ruiken, zachtjes bijten en slaan met de voorpoten totdat er iets beweegt. Ook is de werpkist nu open aan de voorkant zodat ze er zelf uit kunnen lopen. Dat hebben ze ook al allemaal gedaan en zijn totaal niet bang en heel nieuwsgierig naar de grote buitenwereld. Uiteraard bestaat hun buitenwereld nu nog uit de kamerkennel en de woonkamer.
 
 Strákur en Svartur

 Sámur die richting het oor van Brenna loopt om in te bijten!

 

 Links Strákur en rechts Svartur

 Sámur

 
 
 Terug naar Pupppyblog Brenna en Faxe