WEEK 7

 
Vrijdag 25 april 2014
 
Morgen gaat Svartur (Yuka) al naar zijn nieuwe baasjes. Het zal even wennen zijn maar het is fijn want alle pups zijn aan een nieuwe omgeving en nieuwe uitdagingen toe. We ondernemen erg veel met ze en je merkt dat ze ook steeds meer willen. De laatste twee weken is het net of we acht honden hebben in plaats van vijf! Ze horen er zo bij en ze gaan ook elke dag mee met het uitlaten! We hopen hiermee te bereiken dat ze straks al redelijk kunnen meelopen bij hun nieuwe eigenaren.
 
Gisteren was een prachtige dag en wij zijn de hele dag in de tuin bezig geweest. Dat was gelijk ook goed voor de puppen. Van de elektrische grasmaaier schrokken ze even maar herstelden zich goed. Ze hebben zoveel nieuwe indrukken te verwerken gekregen want tussendoor hebben wij ze ieder apart mee naar buiten genomen voor de verdere socialisatie.  Juist elke pup apart meenemen vinden wij erg belangrijk zodat ze geen steun bij elkaar kunnen zoeken in voor hen nog nieuwe situaties. Ze hebben de vuilniswagen hier in de straat meegemaakt, fietsende kinderen, klepperende tassen, andere honden, andere beesten, mensen en noem maar op.  
 
 
 
 Brenna haar nieuwe plek in de tuin

 Svartur en Sámur

 

 Strákur

 De elektrische grasmaaier maakt een hoop lawaai
en je ziet ze allemaal even naar achteren rennen  

 Hier zie je dat ze er al aan gewend zijn en nieuwsgierig naar voren lopen

 Hm, nu komt die toch wel erg dichtbij!

 Ook gewoon met de bezem vegen is bijzonder voor ze

 Ze zijn heel nieuwsgierig wat Theo nu toch aan het doen is!

 
 

Dinsdag 22 april 2014

De periodes dat de puppen wakker zijn worden steeds langer. Ze spelen heel veel met elkaar en met de andere honden. Voor oma Gríma en Lagsi hebben ze het meeste respect en gaan direct op hun rug. Lukka is echt een tweede moeder voor ze dat is wel duidelijk. Het is fijn dat het nu zo mooi weer is en ze zijn dan ook veel buiten. 's Nachts gaat het heel goed en ze worden pas om half zes wakker. Er ligt alleen maar wat plas in de kamerkennel. Dit hebben wij nog nooit meegemaakt want  meestal ligt er wel een drolletje maar dat het zo schoon is, is voor ons ook nieuw. Waarschijnlijk komt het omdat het zindelijkheidsbesef al erg aanwezig is omdat het makkelijk is drie puppen snel buiten in de tuin te zetten. Op dit moment liggen ze in de kamer te slapen en zodra ze straks weer wakker worden gaan ze snel naar buiten. Aanstaand weekend vertrekken ze allemaal al naar hun nieuwe baasjes. Er vertrekt één pup per dag zodat Brenna er aan kan wennen. Nu is het nog volop genieten en ik denk nog maar niet aan het afscheid!
 
Snel mijn wasgoed redden voordat het van de lijn wordt getrokken!  

 Sámur

 Strákur ziet het musje dat bij ons een nestje in de dakgoot aan het bouwen is

 Svartur en zijn klos

 Strákur

 Strákur, Sámur en Svartur

 Svartur daagt zijn broers uit

 En ja hoor, het werkt!

 Sámur

 Brenna vlucht naar de bijkeuken en gaat daar lekker rustig zonder haar pups slapen

 Lagsi komt ook even buiten kijken of alles nog in orde is

 
  
 Terug naar Pupppyblog Brenna en Faxe