Week 8

Dinsdag 29 april 2014

En dan is het ineens allemaal voorbij...............

De puppen van dit nestje waar we zo naar uitgekeken hebben, zijn allemaal uitgevlogen. De geboorte begon met ups en downs. Het begon met één prachtige tricolor reu die helaas de bevalling niet heeft overleefd. En dan blijkt dat er alleen maar reutjes zijn geboren en wij een aantal mensen die op een teefje bij  ons wachtten moesten teleurstellen. Gelukkig overheerst daarna gelijk de blijdschap want ons trots moedertje Brenna en haar drie prachtige jongens doen het goed!

Wat opviel in dit nest was het enorme zindelijkheidsbesef wat ze alle drie al vrij snel hadden. Bij alle nestjes die wij hebben gehad moesten wij 's morgens de kamerkennel ontsmetten omdat er drolletjes lagen. Bij dit nest hebben we nooit wat gevonden. Wel is het zo dat wij er 's nachts uitgingen als de pups begonnen te piepen want dat was het sein dat ze naar buiten wilden om hun behoefte te doen. Met drie pups is dat nu eenmaal makkelijker te doen dan met meer pups. Daarna sliepen ze gelukkig weer verder tot de volgende ochtend. 

De laatste twee weken hebben wij ze een paar keer per dag ieder apart aan een halsbandje met riem mee naar buiten genomen en een rondje door het dorp gelopen. Dit alles kost enorm veel tijd en maakt het zwaar maar we hopen dat de nieuwe eigenaren hier gemak van zullen hebben. 

Wij zijn ook ontzettend blij met het gedrag van Brenna. Zij heeft zich deze hele periode heel relaxed gedragen ten opzichte van onze andere honden. Ze liet al vrij snel na de geboorte de andere honden toe. Lukka mocht als eerste en Lukka heeft zich als een tweede moedertje voor de pups ontpopt. Zij en Brenna vonden het geweldig om samen met de pups te spelen en als Brenna het even zat was speelde Lukka nog een tijdje door met de pups. Ook Gríma vond het erg  leuk en was vaak van de partij. Ons oudste teefje Lotta moest helemaal niets van de pups weten en Lagsi vond ze ook veel te druk en sprong vaak op de bank om ze te ontwijken. Ook stonden wij versteld dat Brenna een vreemde hond in huis liet zonder ook maar één keer te grommen om haar pups te beschermen. Frigg (de 8 maanden oude dochter van Lukka) kon zonder problemen binnen komen en heeft uren met Lukka gespeeld. 

Wat deze periode zwaar voor ons maakte was dat wij niet wilden dat onze eigen honden door het nestje aandacht te kort zouden komen. Wij zijn gewoon elke morgen met ze naar het bos geweest omdat ze dat nu eenmaal gewend zijn. Ze waren ook nog eens allemaal flink in de rui en bijna elke dag moesten we ze borstelen om het een beetje toonbaar te houden.

Wij hebben enorm veel plezier beleefd van ons drietal. Wel hebben we besloten om dit jaar geen nestje te plannen en stellen het nog even uit. Eerst lekker bijkomen, op vakantie en genieten van onze eigen honden!

Wij wensen de nieuwe eigenaren van Sámur, Strákur en Svartur heel veel geluk en plezier met hun nieuwe huisgenoot!

Lief drietal van ons, wij hebben enorm van jullie genoten en heel veel geluk en plezier in jullie nieuwe wereld!


De laatste keer alle drie samen

Terug naar Pupppyblog Brenna en Faxe