Zaterdag 7 februari

De pups groeien enorm hard. Lukka heeft voldoende melk en dat zie je terug in de gewichten van de pups. Het geboortegewicht was gisteravond al bijna verdubbeld. Lukka is een zorgzaam moedertje en poetst ze na het drinken helemaal schoon. De andere honden mogen niet te dicht in de buurt komen van de kamerkennel maar Brenna kan het toch niet laten. Die heeft al vanaf het begin af aan over de rand van de kamerkennel gekeken en dat staat Lukka gewoon toe. De rest blijft liever nog even uit de buurt totdat moeder Lukka toestaat dat ze ermee kunnen spelen. Meestal is dat ongeveer zo rond de derde week. Hieronder stellen de pups zich voor.
 Lagsi Rúnarsson

 Laki Rúnarsson 

 Loki Rúnarsson

 Lína Lukkudóttir

Líf Lukkudóttir  

 Lóa Lukkudóttir

Lýsa Lukkudóttir  

 

 Mama Lukka met haar kroost

Donderdag 5 februari

We hebben inmiddels de namen uitgezocht. Omdat dankzij vader Rúnar dit nest tot stand is gekomen hebben wij de reuen naar hem vernoemd. Rúnarsson betekent in het IJslands "zoon van Rúnar". De teven hebben wij naar mama Lukka vernoemd en de verbuiging van "dochter van Lukka" is Lukkudóttir in het IJslands. Dit weekend zullen wij individuele foto's van de pups maken met hun namen erbij. Het zijn dit keer korte namen geworden want wij moeten ons houden aan de maximale 30 karakters die de Raad van Beheer voorschrijft. Hieronder nog een foto van vandaag. De verschillen in kleur worden steeds duidelijker. 

    

Woensdag 4 februari 

Elke pup komt goed aan en het is te merken dat Lukka voldoende melk heeft want ze liggen heerlijk tevreden te slapen. Lukka eet ook goed en is relaxed. De eerste twee dagen wilde ze alleen maar voor het huis worden uitgelaten om gelijk weer richting de puppen te gaan. Nu loopt ze al wat verder mee. De nacht na de geboorte heeft Theo in de woonkamer geslapen om de boel in de gaten te houden maar de nacht er na was het gelukkig al niet meer nodig want we horen ze niet en Lukka verzorgt ze uitstekend. Hieronder foto's van gistermiddag. De namen volgen morgen!

 

 
 
Maandag 2 februari 2015
Lukka en haar pups doen het goed! Wij zijn nog steeds een beetje overrompeld door de snelle bevalling op dag 59 van de dracht. De pups komen al aan en zijn rustig. Wij zijn al druk bezig om namen voor de stamboom te verzinnen want die moeten binnen 10 dagen aan de Raad van Beheer worden doorgegeven.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 Terug naar Puppyblog Lukka en Rúnar