Woensdag 23 oktober
Ik moet zeggen dat het best wel weer even wennen is één pup in huis maar het gaat heel goed. Brenna speelt inmiddels heel veel met Frigg. Ik vind het heerlijk want dan wordt ze lekker moe en leert gelijk wat wel en niet mag. Als Gríma en Brenna samen spelen gaat dat er vaak nogal wild aan toe en dan loopt kleine Frigg er al keffend omheen want aan dat spel kan ze nog niet meedoen en dat weet ze! We laten haar nu 's nachts alleen in haar bench in de woonkamer. Dat ging ook gelijk goed en pas om 6 uur in de morgen wordt ze wakker. Ze is helemaal stil en we mogen echt niet klagen wat dat betreft want wij weten dat dat ook wel anders kan. Ook geeft ze het goed aan als ze haar behoefte moet doen. Ze piept dan en loopt direct naar de deur. Kortom het is een heerlijk makkelijk pupje!
 
Al onze pupjes en Lukka hebben helaas de afgelopen week diarree gekregen en blijkbaar heerst er een virus. Gelukkig zijn er al een aantal weer helemaal in orde maar bij sommige is het net begonnen. Heel vervelend maar gelukkig worden de pups goed in de gaten gehouden. Ons oudje Lotta had er vanmorgen ook last van maar nu is het al weer over en de andere honden hebben (nog) helemaal niets. Zulke dingen kunnen gebeuren en het is zaak om op te letten of ze voldoende drinken, eten en zeker niet sloom in een hoekje gaan liggen. Alle pupkopers zijn op de hoogte gesteld en weten waar ze op moeten letten. Hopelijk is dit snel weer over.   
 
 Frigg
 
 Die blik in haar oogjes zegt genoeg!
 
Frigg apporteert erg graag 
 
De kamerkennel is helemaal ontsmet en kan nu weer worden opgeborgen 
 
Maandag 21 oktober
Fenja is vanmorgen vertrokken met haar nieuwe baasjes. Zij krijgt de mooie naam Elvi. Weer een moeilijk moment maar gelukkig is Frigg nog hier! We zijn weer enorm verwend en kregen van de nieuwe eigenaren van Elvi een leuk presentje uit het mooie Drenthe waar zij gaat wonen. Wij wensen de eigenaren van Elvi (Fenja) heel veel geluk en plezier met Elvi!
 
Ja en dan staat er ineens een lege kamerkennel waar alleen Frigg in zit. Voor Frigg heel erg wennen want haar broertjes en zusjes zijn allemaal weg en zo alleen is niet leuk in zo'n grote kamerkennel. We hebben de kennel opgeruimd en een kleine bench staat nu in de woonkamer. Ze loopt gewoon los en we doen alsof zij deze week even onze (tijdelijke) nieuwe pup is. Brenna vindt het nog helemaal niets en loopt zelfs voor haar weg. Ze gromt maar overwicht zoals Gríma heeft, heeft Brenna niet. Je zag duidelijk dat Frigg met Brenna er een spelletje van probeerde te maken. Voor Gríma had ze gelijk ontzag en ging op haar rug. Blijkbaar straalt Gríma dat ook uit. Gríma was ook veel toleranter dan Brenna was en heeft niet eens gegromd. Ook dat is niet nodig want overwicht heeft Gríma van nature wel. Toch went Brenna er ook wel aan want ze is wel nieuwsgierig naar dat kleine ding wat zo hard heen en weer rent van de woonkamer zo in de tuin!
 
De lege kamerkennel
 
De slaapbench voor Frigg
 
Een ontzettend leuk kadootje!
 
Brenna die nog heel erg moet wennen. Frigg gaat half op haar rug liggen voor Brenna
 
De eerste ontmoeting met Gríma die gelijk veel toeliet
 
Frigg op haar rug zoals een pup hoort te doen
 
Frigg probeert aandacht te trekken
 
Hier loopt ons tijdelijk pupje!
Zondag 20 oktober
Dit weekend zijn vier van de zes pups opgehaald door de nieuwe eigenaren en zijn de wijde wereld ingetrokken. Een vreselijk moeilijk moment maar als je de gelukkige gezichten ziet van de mensen maakt dat heel veel goed. Gelukkig hebben we al goede berichten ontvangen en zijn de pups aardig gewend in hun nieuwe omgeving. Morgenochtend gaat Fenja ons verlaten en volgende week Frigg. Ook is Lukka vanmorgen door Richard en Mariska opgehaald. Wij zijn enorm verwend door Richard en Mariska en hebben mooie en lieve kadootjes gehad voor de goede zorg van Lukka. Wij waren er echt even ontroerd van want dit hadden we totaal niet verwacht. Richard en Mariska ontzettend bedankt voor jullie vertrouwen in ons. Wij moeten jullie bedanken voor het "lenen" van Lukka! Wij hebben enorm van dit nest en van Lukka genoten. Dit was een makkelijk en leuk nest. Lukka is ontzettend zorgzaam geweest voor haar puppen en heeft het heel goed gedaan! 
 
Wij gaan nog even door met het plaatsen van berichten in de puppyblog totdat Frigg is vertrokken. Daarna worden er geen berichten meer in geplaatst maar zijn de nieuwe berichten gewoon onder de knop Nieuws/Weblog te vinden. De puppyblog blijft wel op de site staan en daarnaast krijgt elke pup binnenkort een eigen pagina op onze site. 
 
Wij wensen de eigenaren van Freyja, Fálki, Farandi, en Fagur heel veel geluk en plezier met hun pup! En Richard en Mariska wensen wij weer ontzettend veel geluk met Lukka!!!
 
Ontzettend leuke kadootjes van Richard en Mariksa voor de zorg van Lukka!
Brenna had al snel door wat voor lekkers daar lag en had het bijna te pakken
 
Frigg en Fenja
 
Fagur
 
Fenja
 
Fenja en Frigg
 
Vrijdag 18 november
Vanmorgen hebben we individuele foto's van het zestal gemaakt. De één staat er wat beter op dan de ander maar ze zijn allemaal leuk geworden. Wij zijn zo blij dat het droog is en ze zijn weer lekker buiten aan het ravotten. Het spelen wordt steeds heftiger en soms corrigeert Lukka haar puppen als het te heftig wordt.  Daar ben ik heel blij mee want dat is alleen maar goed voor de puppen. Alles ligt al klaar voor de nieuwe eigenaren die morgen hun pup komen halen. Vandaag nog heerlijk genieten van het complete zestal. Gelukkig gaat niet alles tegelijk weg!
 
Frigg
 
Freyja 
 
Fenja 
 
 Farandi (Valtyr)
 
 Fálki 
 
Fagur 
 
 Fagur en Freyja
 
Frigg en Fenja 
 
  Frigg en Fenja die mijn oren wilden wassen 
 
 
Donderdag 17 oktober
 
Nog een paar dagen en dan gaan de eerste puppen al weg vanwege de herfstvakantie die dan begint. Zo vroeg heb ik nog nooit puppen weggedaan maar een betere start kunnen ze niet hebben. Zelf moet ik daar nog aan wennen dat ik sommige pups nog maar een paar dagen hier heb. Het is hetzelfde zoals bij al onze vorige nestjes. Je neemt afscheid met een lach en een traan. Je bent blij dat ze naar de nieuwe eigenaren gaan omdat je ze daar heel blij mee maakt. Daarnaast ben je ook opgelucht omdat het hebben van puppen vanaf een week of zes best wel zwaar is. Je kunt ze nu ook niet meer bieden dan dat je al hebt gedaan dus het is goed dat ze weggaan en nieuwe indrukken opdoen. Een traan omdat je inmiddels vreselijk aan de puppen gehecht bent geraakt. Maar alles komt goed en als we straks weer met onze eigen honden zijn is dat ook weer fijn. Frigg houden we nog ruim een week dus we kunnen langzaam afbouwen. Frigg krijgt nog een pittige socialisatie want volgende week vlieg ik voor een weekend naar Kopenhagen en Theo brengt mij weg en neemt Frigg mee naar Schiphol. Ben benieuwd hoe ze reageert! Ook gaat Lukka aanstaande zondag terug naar haar eigen baasjes. Gelukkig zal ik haar nog regelmatig zien als ze hier komt logeren en dat kan wat ons betreft niet vaak genoeg zijn! Lukka voelt aan alsof het onze eigen hond is en het is een geweldig moedertje voor haar puppen geweest!
 
Vandaag spelen ze weer heerlijk buiten. Het waait hard en de blaadjes zijn erg leuk om achterna te rennen. Meestal spelen ze een uur en dan gaan ze liggen. Dan pak ik ze op en leg ze binnen neer want het is veel te koud om ze buiten te laten slapen. Zodra ze weer wakker zijn begint alles weer opnieuw. Snel alle puppen naar buiten zodat ze daar hun behoefte kunnen doen en weer lekker laten spelen. Hieronder een paar filmpjes van gisteren en vanmorgen. De foto's zijn vandaag genomen.
 
 
 
 
 
 
Familie Gríma op de bank! V.l.n.r. Lukka, Brenna en Gríma
 
Links Frigg en rechts Freyja 
 
Ook aan de kliko zijn ze inmiddels gewend. Vallende deksels, het lawaai van het rijden van
de kliko, dit alles maakt ze niets meer uit als het goed is!
 
 Fálki
 
 Farandi (Valtyr)
 
 
Terug naar Puppyblog Lukka