IJSLAND

 
In het najaar 2006 ben ik voor het eerst vier dagen in IJsland geweest om een seminar bij te wonen van fokkers van IJslandse Honden. Ik ben in deze korte tijd zo onder de indruk geraakt van dit land dat ik graag nog een keer terug wilde maar dan samen met mijn man Theo.
 
In september 2007 was het dan zover. Een bijzondere wens ging in vervulling, samen een rondreis van ruim drie weken door IJsland maken met onze eigen auto zodat we niet in het massatoerisme terecht zouden komen. Wij hebben onze reis bij de IJslandspecialist geboekt en zijn met de boot vanuit Hanstholm (Denemarken) naar de Faroer-eilanden gevaren. Daar hebben we 2 dagen de tijd gehad om deze prachtige eilanden te verkennen. Eenmaal aangekomen in de buurt van Reykjavik hebben we een bezoek gebracht aan Monika van kennel Töfra, de fokster van onze hond Lotta. Daar zijn wij uiterst gastvrij ontvangen. Monika had ik al eens eerder ontmoet maar dit was toch wel speciaal omdat wij een aantal jaren geleden een pup hebben ge-exporteerd naar deze kennel. De pup Hófi is vanaf haar geboorte hier in Nederland acht maanden bij ons gebleven vanwege de strenge import regels van IJsland. Dat schept toch een band ook al weet je dat ze niet bij je blijft. Toen alle papieren rond waren en ik Hófi naar Schiphol bracht was dat erg emotioneel. Het was dan ook heel erg leuk om Hófi daar in haar nieuwe omgeving weer terug te zien!
 
Eind augustus 2011 is Theo voor een hikingtocht naar Landmannalaugar geweest. Landmannalaugar kenmerkt zich door de oude Torfajökull caldera en de vele geothermische bronnen die dit gebied rijk is. Het gebied is een oase van kleur door de rhyolietbergen. Het gebied ligt in het zuiden van IJsland. Helaas heeft Theo door persoonlijke omstandigheden deze reis plotseling moeten afbreken maar in de toekomst wordt hij nog een keer overgedaan. Wel heeft hij hele mooie foto's kunnen maken. Deze staan in het hoofdmenu onder Fotoalbums.
 
Het is moeilijk om dit fantastische land te omschrijven. Als ik aan IJsland denk dan denk ik aan prachtige vergezichten, schitterende kleuren, naar zwavel ruikende solfatarenvelden, vulkanen, lava, watervallen en indrukwekkende gletsjers en vooral  niet te vergeten de IJslandse paarden, schapen en honden!
 
Hieronder de kaart van IJsland. Waar de pijl in het Zuiden staat is het gebied Landmannalaugar
 
 
 
Voor het bekijken van de foto's van IJsland klik op Fotoalbums