Zaterdag 21 februari

We hebben de werpkist uit de kamerkennel gehaald zodat er meer ruimte is. Ook hebben we vandaag de nageltjes geknipt want ze waren erg scherp voor Lukka. Het knippen ging heel goed. Zonder protest en geluid. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt!  
 

 Voorzichtig spelen met elkaar
 
 
 Lýsa is als eerste aan de beurt met nageltjes knippen

  Hier zie je hoe scherp zijn zijn

 
Hieronder portretjes van de pups 20 dagen oud 
De oogjes zien er nog een beetje "blauwig" uit maar dat verdwijnt naarmate ze ouder worden 
 
   
 Lagsi Rúnarsson

 

 De kaakjes van Lína

 

 Lína Lukkudóttir (met haar kaakjes dicht)
   
 
 Loki Rúnarsson

Laki Rúnarsson 

   

 Líf Lukkudóttir
  
 Lóa Lukkudóttir

  

 Lýsa Lukkudóttir
 
 
          

Vrijdag 20 februari

De ontwikkeling gaat nu ineens wel erg snel. Elke dag zie je veranderingen. Ze lopen/waggelen nu en zijn de werpkist al uit geweest. Ze onderzoeken alles door in alles te bijten wat ze zien. Ze reageren op geluiden en op ons als wij in de buurt zijn. Slapen doen ze uiteraard nog erg veel en dat is wel zo fijn voor Lukka want ze is er maar druk mee als ze wakker zijn. We hebben al veel visite gehad en van Lukka mag alles. Ze is echt heel relaxed met haar puppen. Over een paar dagen gaan we de werpkist uit de kennel halen zodat ze wat meer ruimte hebben. Ook de kleden die nu nog ter bescherming om de kennel hangen zullen we weghalen zodat de wereld van de puppen steeds groter wordt.

 

 Mama! Waar was je nou? Wij hebben honger! 

 Het plankje voor de werpkist is weg en de pups kunnen nu in de
kamerkennel lopen. Zodra ze in slaap vallen zetten we ze weer even terug
zodat ze warm blijven  

 
            

Dinsdag 17 februari

Alle oogjes zijn al een aantal dagen open en de wereld voor de pups wordt steeds groter. Je merkt dat ze al geluiden horen en wat kunnen zien. Ze happen en bijten voorzichtig aan alles wat ze zien inclusief moedertje Lukka. Het is tijd om wat speelgoed van verschillende materialen neer te leggen zodat ze dat ook kunnen ontdekken. Het staan op de pootjes gaat steeds beter maar regelmatig valt er nog één om. Lukka gaat al een aantal dagen mee met de dagelijkse boswandeling samen met de andere honden. Ik ben dan ruim een uur weg en als ik terugkom gaat ze gelijk naar haar puppen toe om ze te verzorgen. Tot nu toe liggen ze gewoon te slapen en zijn ze rustig. Heel fijn dat ik gewoon weg kan zonder dat dit problemen oplevert. Hieronder wat foto's van vandaag.
 Het rode teefje is Lýsa

 

 
  Teefje Lína oftewel "kleine Gríma" zoals wij haar gekscherend noemen
Dit omdat ze zo ontzettend veel op haar oma Gríma lijkt  

 Nieuw speelgoed gekregen van de eigenaren van vader Rúnar!

 
 
 Terug naar Puppyblog Lukka en Rúnar