6 januari 2017
 
Het gaat goed met Lukka en haar pups. Ze zijn allemaal 50 gram aangekomen. Dit is zoals ik gewend ben van een nest! Lukka gaat apart mee naar buiten. Ze loopt al iets verder mee dan de eerste dagen. De pups kunnen nog niet hun temperatuur regelen en zijn afhankelijk van de warmte van moeder. Lukka gaat hooguit 10 minuten mee naar buiten. Langer wil ze nog niet en mag ze nog niet van ons. Zodra ze haar behoefte heeft gedaan wil ze gelijk weer naar huis. Een goed moedertje!
 
De pups zijn moeilijk uit elkaar te houden en dat is toch wel nodig met wegen. Edda heeft de lichtste  kleur dus dat is makkelijk. Eskil is ook makkelijk, die heeft de felrode kleur. De drie andere teefjes zijn wat lastiger uit elkaar te houden. Ik heb zelfs even overwogen om met gekleurde bandjes te werken maar heb toch kleine verschillen gevonden waardoor ik ze uit elkaar kan houden.
 
Hieronder twee nieuwe foto's.
 
 Trotse blik!
Afbeelding invoegen
 
Links ligt Edda, daarnaast de drie andere teven en helemaal rechts Eskil
Afbeelding invoegen
 
 
5 januari 2017
 
Helaas hebben wij gisteren twee reutjes moeten laten inslapen. Alle geboortegewichten van de zeven pups lagen rond de 300 gram. De geboorte is heel soepel verlopen. Beter kun je het niet hebben als fokker en je bent blij en trots dat alles goed is gegaan. Dan ineens nog geen halve dag later heb je door dat er iets mis is. Twee reutjes (Einar en Eldur) vielen dezelfde dag nog enorm af en dat bleef maar doorgaan. Om verder leed te besparen hebben wij ze in laten slapen. Het bleek dat ze een open gehemelte hadden. Dit is een aangeboren afwijking met een multi factoriële oorzaak. Nu kun je als fokker gaan bijvoeren of zelfs sondevoeding geven maar wij zijn daar absoluut geen voorstander van. De pups zouden als ze 10 weken oud zijn een operatie moeten ondergaan om het gehemelte dicht te krijgen en dat willen wij de pup als zowel de eigenaar niet aan doen. Helaas hebben wij ook twee mensen moeten meedelen dat ze geen pup meer krijgen. Ook dat is erg verdrietig omdat ze zich enorm erop hebben verheugd. Wij zijn daar heel verdrietig over en hebben dit nog nooit eerder meegemaakt. Zo zie je maar weer dat je na al die jaren fokken nog voor verrassingen kan komen te staan.
 
De overige vijf pups mankeren niets en doen het super en drinken goed. Ze wogen gisteravond al 400 gram en dat is best veel. Lukka is een goed moedertje en erg wijs met haar pups. Ondanks het verdriet is het nu vooral erg genieten van de pups!
 
We hebben inmiddels de namen aan de Raad van Beheer doorgegeven. Uiteraard willen we weer echte IJslandse namen voor de pups en hebben wij de pups naar de vader Vaskúr genoemd. Omdat de verbuigingen in het IJslands erg ingewikkeld zijn hebben wij de oud voorzitter van de rasvereniging gevraagd wat de juiste verbuiging van Vaskúr is. Maak kennis met Edda Vasksdóttir, Esja Vasksdóttir, Elsa Vasksdóttir, Eyja Vasksdóttir en reutje Eskil Vasksson!
 
 
Op deze foto zie je nog Einar (de kleine rode pup links achter en Eldur (onderste pup vooraan) 
Afbeelding invoegen
 
Terwijl ik de werpkist schoonmaak, slapen ze lekker door in dit mandje 
Afbeelding invoegen
 
Lukka is ontzettend ontspannen en geniet ervan 
Afbeelding invoegen
 
Edda Vasksdóttir 
Afbeelding invoegen
 
 
 Esja Vasksdóttir 
Afbeelding invoegen
 
Elsa Vasksdóttir 
Afbeelding invoegen
 
Eyja Vasksdóttir 
Afbeelding invoegen
 
Eskil Vaskssson 
Afbeelding invoegen
 
Terug naar Puppyblog Lukka en Vaskúr